PUNPUN COSPLAY



PUNPUN COSPLAY
Kuvassa Emmi Palviainen (Punpun) ja Jasmin Sytelä (Aiko). Valokuvaajana ja editoijana toimi Ponki Phan.


Mitä tarvitsen?
-Rakennuskypärä
-Kanaverkkoa
-Rautalankaa
-Vaahtomuovia
-Sanomalehtiä
-Vahvikepaperia
-Puuliimaa
-Kuumaliimaa
-Kittiä
-Maalia (musta&valkea)
-Lankaa
-Ja ohutta mustaa kangasta



Ensimmäiseksi etsin rakennuskypärän, jonka reunoihin porasin noin kuusi pientä reikää. Seuraavaksi lähdin muotoilemaan kanaverkosta Punpunin pitkää päätä, jonka jälkeen toisen kanaverkko muotoilun vahvistukseksi. (Sarvista tässä vaiheessa ei tarvinnut vielä huolehtia.) Sitten oli luvassa kypärän asettaminen verkon sisälle.

Kun kypärä oli asetettu oikealle kohdalle, varmistin sen pysyvyyden punomalla paksumpaa rautalankaa kypärän ja kanaverkon väliin aiemmin tehtyjen reikien avulla.
Seuraavaksi oli luvassa sarvien muotoilu. Sarvien pohjalla toimi jälleen kanaverkko, mutta sarvet vaativat hyvin monta tukevampaakin rautalanka kerrosta.
 
Kun sarvet oli muotoiltu sopiviksi, piti ne kiinnittää päähän vahvemmalla rautalangalla.
Tämän jälkeen alkoi aikaa vievin vaihe, nimittäin päällystäminen.
Päällystäminen tapahtuu niin, että revitään ensin sanomalehdestä melko ohuita suikaleita ja tehdään vesiliima seos. Vesiliimaseos tehdään puuliman ja veden sekoituksesta. Kun seos on valmis ja paperit revitty, kastetaan suikale kerrallaan seokseen ja liimataan se kanaverkkoon. Sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on valmis ja kuivunut, toistetaan sama toimenpide noin kolme-viisi kertaa ja sitten uudestaan paitsi sanomalehti vaihdetaan vahvikepaperiin.
Paperointi tässä vaiheessa pitää kuitenkin pysäyttää kypärän reunaan asti.  Sillä on kyseessä pehmusteen ompeleminen. Itse käytin pehmusteena vaahtomuovia, joka ommeltiin langalla kanaverkosta läpi. Pehmusteen aseteltua, pystyi viimeisetkin kohdat paperoida.
Kun Punpun oli kokonaan paperoitu, piti sommitella, minne kohtaan leikataan silmäaukko, ettei sitä muurata umpeen. Seuraavaksi sen päälle valettiin vahvistukseksi kittiä muutamakerros ja hion sileäksi. 
 
Nyt oli aika suunnitella silmien koko ja etäisyys. Parhaiten se onnistui sapluuna käyttäen.
Ja ei kun vain maalaamaan!

Viimeistely vaiheessa oli silmäaukon viimeistely. Aukkoa piti suurentaa ja hioa taseisemmaksi. Sitten aukon sisäpuolelle leikattiin ohuesta mustasta kankaasta pala ja kiinnitettiin kuumaliimalla. Kankaan tarkoituksena on siis peittää kasvoille paistava aukko mutta nähdä silti siitä läpi.




 
Ja valmista tuli!
 Päälle tuli hintaa noin 80€

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jälkimotorola

Työssä hyvin meni se että Punpun valmistui todella nopeasti ja ajallaan. Sekä työn muoto (etenkin sarvien muoto), pinta ja väritys meni juuri kuin suunnittelin.
Huonosti työssä meni se että en suunnitellut aivan loppuun kuinka huono ilmankierto kypärän alla on, sekä se että en kuule oikein mitään se päässä. En kyllä vieläkään keksi kuinka olisin voinut korjata ongelman.
Opin hyvin paljon materiaali oppia! Kaikki materiaali mitä käytin oli aivan uutta minulle.
Käytäntöön vien paljon materiaalioppia. Sain paljon näkemyksiä ja tietoa miten eri materiaalit käyttäytyvät tietyissä tilanteissa ja paikoissa.
En olisi mitenkään pystynyt toteuttamaan työtä ilman opettajan ohjeistusta ja ystävieni neuvoja. Sain todella hyvän alustavan ensikokemuksen rakentamisesta. :)

Kommentit